Προκαταβολή σύνταξης: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Τα ποσά

Υπενθυμίζεται πως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ), επιβλήθηκε από το 2010 στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

: Οι αιτήσεις για την προκαταβολή της σύνταξής ξεκίνησαν την Τετάρτη 10 Μαρτίου και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 34.000 αιτήσεις.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι σπεύδουν στα δικηγορικά γραφεία για να καταθέσουν αίτηση για συνταξιοδότηση, με στόχο να λάβουν την εθνική σύνταξη που θα καταβληθεί έως το Πάσχα

Οι αιτήσεις για την προκαταβολή της ξεκίνησαν την Τετάρτη 10 Μαρτίου και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 34.000 αιτήσεις από τις 10 Μαρτίου, που τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/ καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Η διοίκηση του καλεί όσους πολίτες εκκρεμεί η απονομή της σύνταξής τους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα προκαταβολής, που περιλαμβάνει τόσο τη μηνιαία καταβολή ποσών (360 ευρώ ή 384 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ασφαλισμένου) όσο και αναδρομικά ποσά, που καλύπτουν το σύνολο των μηνών καθυστέρησης της απονομής.

Προσωρινή σύνταξη 384 ευρώ

Προσωρινή σύνταξη 360 ευρώ

Προκαταβολή έναντι ποσού σύνταξης ΔΕΝ χορηγείται όταν:

Σε περίπτωση έκδοσης απορριπτικής οριστικής απόφασης , παύει η καταβολή του ποσού προκαταβολής έναντι σύνταξης και τα ποσά της χορηγηθείσας προκαταβολής αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Έτσι όσοι ασφαλισμένοι καταθέσουν αίτηση για προκαταβολή της σύνταξής και διαπιστωθεί στην συνέχεια ότι δεν την δικαιούται τότε θα πρέπει τα χρήματα να επιστραφούν πίσω καθώς σύμφωνα με τα όσα ορίζει η απόφαση.

 

ip[
Exit mobile version