ΠΟΥ: Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο κινεζικό εμβόλιο Convidecia

Το αυτό, που βασίζεται σε έναν τροποποιημένο ανθρώπινο αδενοϊό, χορηγείται σε μια δόση και ο ΠΟΥ το συνιστά για όλες τις ηλικιακές ομάδες από την ηλικία των 18 ετών, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Το εμβόλιο αυτό, που βασίζεται σε έναν τροποποιημένο ανθρώπινο αδενοϊό, χορηγείται σε μια δόση και ο ΠΟΥ το συνιστά για όλες τις ηλικιακές ομάδες από την ηλικία των 18 ετών, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 64% για τη συμπτωματική μορφή της Covid-19 και κατά 92% κατά των σοβαρών μορφών της νόσου.

Είναι το ένατο εμβόλιο κατά της ή μια παραλλαγή του εμβολίου που λαμβάνει αυτή την πολύτιμη έγκριση του ΠΟΥ, η οποία αποτελεί σφραγίδα ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Σημαντική ένδειξη για τις υγειονομικές αρχές ορισμένων χωρών που δεν έχουν τα μέσα να κάνουν οι ίδιες σοβαρή αξιολόγηση του σκευάσματος.

Η έγκριση αυτή επιτρέπει επίσης στο διεθνές σύστημα Covax να χρησιμοποιεί το Convidecia κατά περίπτωση για τον εμβολιασμό, κυρίως στις φτωχές χώρες.

Η Κίνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα, όπου τα πρώτα κρούσματα της Covid-19 ανιχνεύθηκαν στα τέλη του 2019.

Η παραλλαγή Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της είναι τόσο μεταδοτικές που παρακάμπτουν τα πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα που επέβαλαν οι κινεζικές αρχές.

Εντούτοις, υπό την ηγεσία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ , η χώρα συνεχίζει να εφαρμόζει τη στρατηγική zero Covid, μη διστάζοντας να επιβάλει αυστηρή καραντίνα σε μεγαλουπόλεις όπως η Σανγκάη για παράδειγμα, επί πολλές εβδομάδες.

Ο ΠΟΥ εκτιμά από την πλευρά του ότι απέναντι στην ‘Ομικρον, η πολιτική μηδενικής ανοχής  στην Covid, “δεν είναι βιώσιμη”.

ip[
Exit mobile version