Πωλητήριο για το κτίριο που στέγαζε τον ΟΠΑΠ στο Περιστέρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/02/2017 - 11:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Πωλητήριο στο κτίριο που επί σειρά ετών στέγαζε τις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι, επί της Λεωφόρου Κηφισού 62-64, βάζει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο όμιλος Συγγελίδη.

Από το περασμένο καλοκαίρι το ακίνητο παραμένει χωρίς εκμισθωτή, καθώς ο ΟΠΑΠ πλέον στεγάζεται στο κτίριο που αγόρασε στη Λεωφόρο Αθηνών, δίπλα σε αυτό του ομίλου ΕΧΑΕ. Η μετεγκατάσταση του Οργανισμού ήταν το αποτέλεσμα άκαρπων διαπραγματεύσεων για τη μείωση του μισθώματος (σ.σ. αν και είχε υπάρξει μια αναπροσαρμογή, αλλά όχι στα επίπεδα που επιθυμούσε η εταιρεία), το οποίο επί σειρά ετών ήταν ένα από τα υψηλότερα που κατέβαλλε επιχείρηση στην Ελλάδα για μίσθωση γραφειακών χώρων.

Όπως είχε αποκαλύψει η διοίκηση του Οργανισμού κατά τη διάρκεια παλαιότερης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ο ΟΠΑΠ μέχρι πρότινος πλήρωνε το μήνα το ποσό των 190 χιλιάδων ευρώ, δηλαδή 2.280.000 ευρώ ετησίως, ως ενοίκιο για το κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισού στο Περιστέρι. Η αρχική σύμβαση που είχε ανανεωθεί επί θητείας Σπανουδάκη έληξε τον Αύγουστο του 2015. Ο ΟΠΑΠ είχε μεταφερθεί στο Περιστέρι από τα παλιά γραφεία στην οδό Πειραιώς και παρέμεινε εκεί για διάστημα 13 ετών.

Μετά την αποχώρηση, επιχειρήθηκε να βρεθεί νέος μισθωτής για το κτίριο γραφείων που διαθέτει συνολική επιφάνεια των 15 χιλ. περίπου τετραγωνικών, με ωφέλιμους χώρους περίπου 9 χιλ. τ.μ., χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.

Εν τέλει η απόφαση του ομίλου Συγγελίδη ήταν να "βγει" στην αγορά το ακίνητο, αναθέτοντας το εγχείρημα στην Πειραιώς Leasing.

Για το κτίριο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον να αγοραστεί από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια, καθώς πρόθεση είναι να συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες της υπό μια στέγη. Σήμερα η Περιφέρεια μισθώνει 40 κτίρια και αποθήκες με ετήσιο κόστος μίσθωσης τα 7,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, έχει αναφερθεί πως η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει ένα ποσό έως και 22 εκατ. ευρώ για την αγορά κτιρίου.

capital

Loading...


  • europalso   ideascentral