Ποιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν 7ωρο με τον ίδιο μισθό

Μειώνεται ο χρόνος της εβδομαδιαίας απασχόλησης συγκεκριμένων υπαλλήλων, χωρίς μεταβολή των αποδοχών τους.  Την ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τη ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Β’ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. των Περιφερειών κυρώνει με απόφαση του ο υπουργός Εσωτερικών.

Συνδικαλιστικές άδειες
Όσο αφορά τις συνδικαλιστικές άδειες επικαιροποιήθηκε και συμπληρώθηκε η από 25 Ιουνίου 2009 (1369/Β΄/9-7-2009) η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για τη ρύθμιση του τρόπου παρακράτησης συνδικαλιστικών εισφορών και συνδικαλιστικών αδειών των εργαζομένων με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Β’ Βαθμού. Ειδικότερα ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χορηγεί μία (1) ημέρα άδεια τον μήνα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου του πρωτοβάθμιου Συλλόγου και μία (1) ημέρα άδεια τον χρόνο σε όλους τους εργαζόμενους, που είναι μέλη του οικείου Συλλόγου για την πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
Τέλος, πλέον στην άδεια απουσίας εννέα (9) ημερών τον μήνα που χορηγείται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Σ.Υ.ΑΠ.Ε. για την άσκηση των καθηκόντων τους, προστίθενται οι άδειες των μελών του Γενικού Συμβουλίου. ενώ οι προβλεπόμενες συνδικαλιστικές άδειες είναι αμειβόμενες και ο εργοδότης βαρύνεται με την καταβολή των αναλογούντων ασφαλιστικών εισφορών.

ip[
Exit mobile version