Το νέο σχολικό χάρτη θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται έξι νέα δημοτικά και έντεκα νηπιαγωγεία και συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία, επίσης καταργούνται 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται ένα γυμνάσιο, δύο γενικά λύκεια και 14 ΕΠΑΛ καθώς και έξι λυκειακές τάξεις σε γυμνάσια.

Παράλληλα συγχωνεύονται 16 γυμνάσια και λύκεια, 12 ΕΠΑΛ ενώ καταργούνται ένα γυμνάσιο και τρία ΕΠΑΛ.

Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική, κυρίως στους δήμους Βύρωνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου. Επίσης στο Ηράκλειο, στα Μελίσσια, στο Χολαργό, στην Αγία Παρασκευή, στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω και στην Πετρούπολη, ακόμη στην Καλλιθέα και στη Γλυφάδα.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται 14 ΕΠΑΛ τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εσπερινά (Μαρούσι, Αχαρνές, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Πειραιάς, Χίος, Αγρίνιο κ.λπ.)

Τα επαγγελματικά λύκεια που καταργούνται είναι στη Λακωνία, στο Ζευγολατιό της Κορινθίας, στην Κύθνο και στη Ρόδο. Επίσης καταργείται το εσπερινό γυμνάσιο Σπάρτης.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ