Πιερρακάκης: «Στήριξη των επιχειρήσεων με υποδομές, δεξιότητες, ψηφιακές υπηρεσίες»

Στους τέσσερις βασικούς πυλώνες για την στήριξη των επιχειρήσεων στην χώρα, τις υποδομές, δεξιότητες, σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και ψηφιακές υπηρεσίες αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην ομιλία του στο συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι «όταν αναρτηθεί αυτή η πλατφόρμα, ένας από τους τρόπους ταυτοποίησης θα είναι ο πολίτης να χρησιμοποιεί τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών που έχει στην τράπεζά του», δηλαδή τους κωδικούς που χρησιμοποιεί στις ηλεκτρονικές του τραπεζικές συναλλαγές.

«Η αποστολή μας απέναντι στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο είναι ευρύτερη ιδιαίτερα σε σχέση με τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε σχέση με την προφανή μετατόπιση προς το ηλεκτρονικό εμπόριο» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να δώσουμε εκπαίδευση, εργαλεία, υπηρεσίες κι υποδομές. Όσον αφορά στις υποδομές εκτιμούμε ότι είμαστε πιο κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης. Αλλά θα φτάσουμε εκεί που πρέπει να είμαστε. Η δημοπρασία του φάσματος του 5G που θα γίνει στο τέλος του έτους θα βοηθήσει. Θα επενδύσουμε σε νέου τύπου υποδομές. Όπως με ενημέρωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης θα τρέξει δυο προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η πρώτη θα αφορά επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού και η δεύτερη εκπαίδευση πάνω σε νέες τεχνολογίες». Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για «χάσμα δεξιότητων στην αγορά» κι ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις επενδύουν στην εκπαίδευση των στελεχών. «Το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και καταλύτης σε αυτήν την προσπάθεια». Όσον αφορά στις υπηρεσίες, στόχος είναι η απλοποίηση των γεγονότων ζωής, το gov.gr που θα είναι κεντρικός πυλώνας για όλους. «Αν διαλειτουργήσουμε τα βασικά μητρώα του κράτους κλείνουμε τον μεγαλύτερο όγκο του προβλήματος. Ωστόσο οι πιο συχνές αλληλεπιδράσεις με το Δημόσιο είναι η εξουσιοδότηση κι η υπεύθυνη δήλωση, για αυτό και ξεκινήσαμε με αυτές κι έπεται η συνταγογράφηση, έτσι το κράτος θα μπορεί να μετράει το τι συνταγογραφείται και αυτό να μπορεί να διεκπεραιώνεται άυλα, να πηγαίνει στο κινητό, ενδεχομένως κάποιες συνταγές να πραγματοποιούνται ίσως κι από απόσταση».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα τρέχει γιατί αντιλαμβάνεται πλήρως ότι είναι ένα από τα βασικά προβλήματα για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά».

ip[
Exit mobile version