: Η κ. Μακρή αναφέρθηκε στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  για τους μαθητές –   που μπορεί να ασθενήσουν από κορονοϊό

Με δεδομένο ότι όλοι οι μαθητές του Λυκείου θα κάνουν κάθε εβδομάδα , είναι αναμενόμενο να υπάρξει ένας αριθμός υποψηφίων που θα έχουν βρεθεί θετικοί στον στις παραμονές ή και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Στην περίπτωση αυτή, όπως έχει ανακοινώσει το , τα θετικά θα υποβάλλονται σε νέο και αν βγει και αυτό θετικό θα κάνουν μοριακό έλεγχο και, φυσικά, θα απομακρύνονται από τα και θα τίθενται σε .

Απαντώντας στο ερώτημα τι πρόκειται να γίνει με τους υποψηφίους που μπορεί να διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ανέφερε στο TheTOC ότι όσοι μαθητές νοσήσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή λίγο πριν ξεκινήσουν, θα δώσουν τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα η κ. Μακρή ανέφερε:

«Υπάρχει ήδη πρόβλεψη από τις προηγούμενες χρόνιες πως όσοι υποψήφιοι δεν μπορέσουν να εξεταστούν στις για λόγους υγείας, θα έχουν δικαίωμα να το κάνουν τον Σεπτέμβριο. Το ίδιο θα ισχύσει και τώρα».

Ως προς το εάν υπάρχει η πιθανότητα, εκτάκτως για τους φετινούς υποψηφίους, να δοθεί η δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας, σε περίπτωση ασθένειας από κορονοϊό, η κ. Μακρή απάντησε: «Όσοι έχουν ήδη εξεταστεί σε ορισμένα μαθήματα και βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό ή αρρωστήσουν από άλλη μια άλλη ασθένεια και δεν μπορέσουν να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο, δεν θα μπορέσουν να κατοχυρώσουν την βαθμολογία των μαθημάτων που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν εξεταστεί».

Οι θα γίνουν στην ώρα τους

Όπως έχει ήδη αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία διεξαγωγής για τις δεν πρόκειται να αλλάξει. Μάλιστα η υπουργός Νίκη Κεραμέως την έχει προσδιορίσει στις ημερομηνίες των περσινών εξετάσεων, δηλαδή περί τις 15 Ιουνίου.

Ως προς τις των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου, ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι κατά την προηγούμενη χρονιά το υπουργείο είχε αποφασίσει να ματαιωθούν.