Το ipaidia.gr έλαβε επιστολή υποψήφιας στις με τις σκέψεις της  για «την άδικη ποσόστωση του 3ου », όπως αναφέρει η ίδια.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σκέψεις για την άδικη ποσόστωση του 3ου πεδίου

Σ΄αυτή τη μακρά φετινή περίοδο των ακούστηκαν πολλά, για την τύχη της δύσμοιρης γενιάς του 2002. Για τον αγώνα των υποψηφίων που κλήθηκαν να δώσουν εξετάσεις εν μέσω πανδημίας. Κι έτρεξαν όλοι αρωγοί να τους συμπαρασταθούν, να τους παρηγορήσουν και εν τέλει να τους αφαιρέσουν ένα γενναίο ποσοστό της εξεταστέας ύλης-και καλώς έπραξαν. Για τους αποφοίτους όμως, τους υποψηφίους που διαγωνίζονταν με το παλαιό σύστημα, δεν έγινε ούτε λόγος. Για όλα αυτά τα παιδιά που δίνουν για δεύτερη, ή ενδεχομένως τρίτη φορά. Που μπήκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελλαδικών ξανά. Που μετά από μια ήδη αγχωτική χρονιά, αναγκάζονται να παλέψουν όχι μόνο με τις προηγούμενες επιδόσεις τους αλλά και με τον κορωνοϊό. Παιδιά που κουβαλούν ήδη βαρύτερο φορτίο. Γιατί κι αυτά στην ίδια χώρα ζουν, την ίδια κατάσταση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Τίθενται όμως στο περιθώριο. Αυτά δε δέχονται μείωση της ύλης (είχε άλλωστε διδαχθεί). Ξεχνιούνται σε μια γωνιά του γραφείου αυτών που αποφασίζουν. Και περιμένουν υπομονετικά να βρεθεί μια λύση και γι’ αυτά.

Φτάνει λοιπόν η ώρα για να ανακοινωθεί το ποσοστό που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι. Και βγαίνει γρήγορα και με ελαφρά τη καρδία το ποσοστό των αποφοίτων στο σύνολο των υποψηφίων. Με μια απλή διαίρεση και ένα 9,51% έκρινε το Υπουργείο πως θα ανταμείψει τους αποφοίτους για τον υπεράνθρωπο αγώνα τους. Ποσοστό μικρότερο κι απ’ αυτό που διεκδικούν αυτοί που απλά συμπληρώνουν μηχανογραφικό (10%) ! Κι όλα αυτά χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν ο αριθμός των υποψηφίων ανά πεδίο και το τι μπορεί να προκαλέσει μια άδικη ποσόστωση στο μέλλον και την επαγγελματική πορεία εκατοντάδων ατόμων.

Παρατηρείται λοιπόν στο 3ο πεδίο ότι οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα είναι 2.233 δηλ το 16,9% του συνόλου ενώ αυτοί με το καινούριο 10.982 δηλ το 83,1%, με το 9,51% να είναι σχεδόν το μισό των υποψηφίων. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία αυτών καταφέρνει να εισαχθεί στις υψηλόβαθμες σχολές αυτού του πεδίου τη δεύτερη χρονιά. Έτσι όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πολλοί υποψήφιοι του Παλαιού με υψηλή βαθμολογία θα βρεθούν εκτός του τμήματος της επιθυμίας τους, ενώ πολύ πιθανό άλλοι συνυποψήφιοί τους, που δίνουν για πρώτη χρονιά, να εισαχθούν σε αυτές με λιγότερα μόρια. Σκεφτείτε έστω και την ύστατη ώρα, όλα αυτά τα άτομα που θα δουν να αποτυγχάνει και μάλιστα άδικα και το plan B τους.

Καλώ λοιπόν όλους εσάς, που δώσατε ξανά για να πετύχετε το στόχο σας και δεν το βάλατε κάτω, να πάρετε κι εσείς θέση. Αν τα αιτήματα για να αναθεώρηση του ποσοστού είναι πολλά δε θα περάσουν απαρατήρητα. Αντί να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τα αποτελέσματα να μας «δικαιώσουν», να φωνάξουμε για την αδικία εις βάρος μας. Δε ζητάμε χάρες, ούτε ειδική μεταχείριση. Μονάχα τη ανταμοιβή των κόπων μας και τις θέσεις που μας αναλογούν! Διότι αν δε διεκδικήσουμε εμείς το δίκιο μας, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.

Άλλη μία αδικημένη απόφοιτος,
υποψήφια 3 ου πεδίου με το Παλαιό σύστημα (Φ. Π.)»

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ