: Διαβάστε πρώτοι στο iPaidia.gr όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα – Πότε θα πέσουν οι υπογραφές στις ΚΥΑ

Ασημίνα Ρούσσου, Ελπίδα Οικονομίδη –

: Χρονοδιάγραμμα

Μέχρι την Παρασκευή 2/7 αναμένεται να πάρουν υπογραφές οι ΚΥΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr.

Πηγές του Υπουργείου Εργασίας αποκαλύπτουν στο iPaidia.gr πως τα προγράμματα κατά την σχολική περίοδο 2021-2022 θα εφαρμοστούν με τους όρους  που αναπτύχθηκαν και στις προηγούμενες περιόδους. Έχει  αυξηθεί ο προϋπολογισμός των  βρεφονηπιακών σταθμών κατά 30 εκατομμύρια ευρώ , συμπεριλαμβάνοντας  έτσι ακόμα 15.000 νέους δικαιούχους. Οι 15.000 νέοι δικαιούχοι προκύπτουν από την ελαστικοποιηση των κριτηρίων.

Η πολιτική του υπουργείου όσον αφορά στη δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής  και Οικογενειακής Ζωής» εξακολουθεί να είναι ανθρωποκεντρική.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr, από τα μέσα Ιουλίου και μετά  αναμένεται η έκδοση της πρόσκλησης της  (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) προς ωφελούμενους  προκειμένου να υποβάλλουν τις τοποθέτησης στο κύκλο 2021-2022.

Μετά την τήρηση της  επιλογής  που θα προβλέπει η πρόσκληση θα γνωρίζουμε και το αριθμό των ωφελουμένων.

Εκπαιδευτικοί: «Οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης έσπασαν κάθε ρεκόρ εμπαιγμού στα Νηπιαγωγεία!»
Υπενθυμίζουμε ότι χωρίς κανένα δικαιολογητικό και με την χρήση των κωδικών TAXIS θα μπορούν οι γονείς να μπαίνουν στο ή στο paidikoi.eetaa.gr, προκειμένου υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ .

Πέρσι διετέθησαν 279 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της φιλοξενίας 150.000 παιδιών μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής οικογενειακής ζωής».

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις

Όσον αφορά τους δικαιούχους, οι αιτούντες θα πρέπει:
Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Να είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
Να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2020, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα, τις 27.000€ έως δύο παιδιά, τις 30.000€ για τρία παιδιά, τις 33.000€ για τέσσερα παιδιά, και τις 36.000€ από πέντε παιδιά και άνω.