Οι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας για το επόμενο πεντάμηνο

Τις περισσότερες προγραμματισμένες δράσεις απ’ όλα τα Υπουργεία έχει το που έχει ετοιμάσει παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες της .

Εν πρώτοις, μετονομάζοντας την «Προσχολική Αγωγή» σε «Πρωτοσχολική Εκπαίδευση», το αρμόδιο Υπουργείο έχει ως στόχο 2ετή υποχρεωτική φοίτηση στο , ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για την αποδοχή όλων των εγγραφών των προνηπίων. Η ίδρυση, μέσα στο σχολικό έτος 2017 -2018, τριών μουσικών σχολείων (σε Λιβαδειά, Ελευσίνα και Καστοριά) και δύο καλλιτεχνικών (σε Κερατσίνι και Περιστέρι) είναι επίσης ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση επίκειται η κατάθεση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οργανωτικών και διοικητικών θεμάτων, όπως η ίδρυση, συγχώνευση, κατάτμηση, μετονομασία, κατάργηση ή μεταβολή έδρας , δίνοντας έμφαση στην αυτοδυναμία τους αλλά και στην επαναφορά του ασύλου. Με άλλο νομοσχέδιο θα δίδεται η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων από άλλο Τμήμα από αυτό που φοιτά ο φοιτητής/ τρια. Ενώ με μια τρίτη νομοθετική παρέμβαση, θα ρυθμίζονται θέματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών: θα θεσπιστούν όροι επιβολής διδάκτρων, αλλά θα θεσμοθετηθεί και η ελεύθερη πρόσβαση των οικονομικά ασθενέστερων. Επίσης, δημιουργείται επιτροπή, από τον Σεπτέμβριο του 2017, για την αναγνώριση των επαγγελματικών (και ακαδημαϊκών;) δικαιωμάτων των αποφοίτων Καλλιτεχνικών Σχολών. Σχεδιάζεται επίσης η αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

ip[
Exit mobile version