Οι «παγίδες» που πρέπει να προσέξετε στο Ε3

Φέτος ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή του εντύπου Ε3.

Το νέο έντυπο θα υποβληθεί ηλεκτρονικά από όλες τις επιχειρήσεις, αγρότες, και τους ελεύθερους επαγγελματίες μαζί με τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος και θα αποτελέσει τη βάση για την διενέργεια εκτεταμένων διασταυρώσεων προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Τα sos

  1. Στον πίνακα Α’ στην 1η σελίδα, όπου προστέθηκε ο κωδικός 023, ο οποίος ενημερώνεται αυτόματα από ένα νέο αναλυτικό υποπίνακα που εμφανίζεται τη στιγμή της συμπλήρωσης και στον οποίο ο φορολογούμενος θα πρέπει:

α) Να δηλώσει όλους τους Κωδικούς Αριθμούς των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του (ΚΑΔ). Κάθε ΚΑΔ πρέπει να δηλώνεται σε ξεχωριστή σειρά του υποπίνακα, με πρώτο αυτόν που αφορά στην κύρια δραστηριότητα.

β) Να περιγράψει κάθε δραστηριότητα που αντιστοιχεί σε κάθε ΚΑΔ.

γ) Να προχωρήσει σε επιμερισμό των εσόδων από πωλήσεις αγαθών και από παροχή υπηρεσιών ανά δηλωθέντα Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Αν π.χ. ο υπόχρεος φορολογούμενος ασκεί 4 δραστηριότητες και έχει δηλώσει 4 ΚΑΔ, έναν που αφορά στην κύρια δραστηριότητα και τρεις που αφορούν σε δευτερεύουσες δραστηριότητες, θα πρέπει δίπλα από κάθε ΚΑΔ να αναγράψει τα αντίστοιχα έσοδα.

α) Οι μεσίτες ακινήτων.

β) Οι έμποροι και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας.

ip[
Exit mobile version