Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού

Με τον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων στην περιοχή του ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού .

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή με μικρές κλίσεις στην περιοχή Σκαραμαγκά – Ναυτικό Πέραμα, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πύλη του ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά . Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, ενώ σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια

Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα τιμηθει επί της φρεγάτας “Αιγαίο”, σε ειδικη τελετή, η οικογένεια Λασκαρίδη, για τη δωρεά της προς το Πολεμικό Ναυτικό που αφορά στην εξολοκλήρου αντικατάσταση 4 ηλεκτρομηχανών της συγκεκριμένης φρεγάτας.

Από τις 6 έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία πυραυλάκατος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης-ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών έγινε μέσω βίντεο μία ιστορική διαδρομή -παρουσίαση της ναυτικής ισχύος και της ναυτοσύνης των Ελλήνων, σε ένδειξη τιμής προς τους ναυτικούς και τις οικογένειες τους.

ip[
Exit mobile version