Οι αποδείξεις που εξασφαλίζουν το αφορολόγητο – Δύο μήνες για τη συμπλήρωση δαπανών

Μπορεί οι να περιμένουν να ξεκινήσει η λοταρία των ελπίζοντας ότι θα είναι μεταξύ των τυχερών που θα κερδίζουν 1.000 ευρώ αλλά το πλαστικό χρήμα και οι ηλεκτρονικές πληρωμές βοηθούν τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες να χτίσουν το αφορολόγητο όριο και κατά συνέπεια να πληρώσουν το 2018 λιγότερο φόρο.

Οι φορολογούμενοι αυτοί, για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο θα πρέπει να έχουν καλύψει φέτος ένα ποσοστό του εισοδήματος τους με δαπάνες που γίνονται με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα.

Για να αποφύγουν την πληρωμή έξτρα φόρου, οι φορολογούμενοι, καλό θα είναι να ελέγξουν από τώρα, μέσω των τραπεζών τις πληρωμές που έχουν πραγματοποιήσει με ηλεκτρονικό χρήμα ανάλογα με τα εισοδήματα τους.

Όσοι διαπιστώσουν ότι ακόμη δεν έχουν καλύψει το απαιτούμενο ποσό με ηλεκτρονικές συναλλαγές προλαβαίνουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να πραγματοποιήσουν δαπάνες με πλαστικό χρήμα ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος τους για να χτίσουν το αφορολόγητο όριο.

Η λίστα με τις e-αποδείξεις περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Από τα είδη του σούπερ μάρκετ, τους λογαριασμούς για ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα αυτοκινήτου, επισκευές κατοικιών, ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Ελάχιστες είναι οι δαπάνες που εξαιρούνται: τα ενοίκια, δόσεις δανείων, τα τέλη κυκλοφορίες, αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, πληρωμή φόρων, αγορές μετοχών.

Η λίστα με τις ηλεκτρικές πληρωμές

Η λίστα των δαπανών με e-αποδείξεις που εξασφαλίζουν για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες την έκπτωση φόρου περιλαμβάνει:

ip[
Exit mobile version