ΟΑΕΔ – voucher: Τι γίνεται με την πληρωμή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/10/2017 - 17:37 | Author: Newsroom Ipaidia

: Θετικά είναι τα νέα για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης () 29 – 64 ετών του (www.oaed.gr), αφού πλησιάζει, όπως όλα δείχνουν, η ημερομηνία των οφειλούμενων ποσών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί, και οφείλουνται, εκτός των άλλων, και στην αργοπορημένη κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών από την πλευρά των παρόχων, η αναμονή φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της.

Ειδικότερα, όπως γίνεται γνωστό από το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά είναι 23.000 οι άνεργοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα λάβουν συνολικά το ποσό των 2.600 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση. Η αμοιβή αυτή αντιστοιχεί τόσο στην κατάρτιση όσο και στην πρακτική άσκηση. Επίσης, οι πάροχοι κατάρτισης θα λάβουν από 1.155 έως 1.355 ευρώ.

– Το 45% των ωφελούμενων, δηλαδή 10.000 άτομα, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη, θα πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους, χρονικό διάστημα έξι μηνών, επιπλέον της διάρκειας του προγράμματος. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ότι οι παραπάνω ωφελούμενοι θα μπορούν να έχουν επιπλέον αποδοχές που μπορεί να φτάσουν έως και τα 2.900 ευρώ.

– Το πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση, πιστοποίηση και απασχόληση 23.000 , σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, υλοποιείται με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των δέκα πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, σε ένα ποσοστό έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών, το οποίο έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο. Άρα εδώ και ένα τετράμηνο το σκέλος της κατάρτισης έχει ολοκληρωθεί και απομένει να τελειώσει και ο χρόνος της πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας 500 ωρών (περίπου πέντε μήνες). Η πρακτική άσκηση διεξάγεται σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμό, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πότε θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες των 3.494 θέσεων

Loading...


  • europalso

    ideascentral