ΟΑΕΔ: Πώς θα γίνει η καταβολή των 400 ευρώ

ipaidia thumbnail

:  Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του .

Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, εφόσον από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο.

β) Ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ) Ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMΚΑ).

δ) Ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Σε περίπτωση έλλειψης των στοιχείων ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού και IBAN, οι δικαιούχοι οφείλουν να καταχωρήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του , εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα ανοίξει στο site του (http://www.oaed.gr/) ένα σχετικό banner για την υποβολή της αίτησης.

 

ip[
Exit mobile version