ΟΑΕΔ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις 100.000 νέες θέσεις εργασίας

:  Όλα τα ΝΕΑ – Το πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 με εισφορών για έξι μήνες θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2020 και θα τρέχει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Επίσης αν ο εργαζόμενος προέρχεται από τους εγγεγραμμένους μακροχρόνια ανέργους στον εκπίπτει και από την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 200 ευρώ, ποσό το οποίο θα το καταβάλει η ίδια η επιχείρηση.

Τα σημεία που πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι όσο και οι εργαζόμενοι είναι τα εξής:

-Από τη δημοσίευση της απόφασης του προγράμματος στο ΦΕΚ η επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει για 6 μήνες τον αριθμό των εργαζομένων της, όπως και όσους θα προσλάβει μέσω του προγράμματος επιδότησης εισφορών.

-Η επιχείρηση που θα προβαίνει σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις μία ή περισσότερες φορές θα πρέπει υπευθύνως να δηλώνει ότι:

α) Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές της προς το Δημόσιο και τον e-ΕΦΚΑ.

β) Οτι θα διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το διάστημα επιδότησης της νέας θέσης εργασίας.

-Εξαιρούνται από τον ίδιο αριθμό των εργαζομένων όσοι παραιτούνται, όσοι συνταξιοδοτούνται και όσοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν εντός του 6μήνου.

-Ο νεοπροσληφθείς, κατά τη στιγμή της πρόσληψής του, δεν πρέπει να έχει ενεργή σύμβαση εργασίας για τουλάχιστον 1 μήνα.

-Μετά το εξάμηνο δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προστασίας. Ο εργοδότης κρατά τον μισθωτό εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

-Επιδοτείται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών του νέου εργαζομένου για 6 μήνες ύστερα από δήλωση που θα κάνει η επιχείρηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

-Σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον , η νέα πρόσληψη επιδοτείται πέραν των ανωτέρω και με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.

Διαβάστε ακόμη:

ip[
Exit mobile version