ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για επιδότηση εργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/05/2020 - 09:28 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

:  Τι ισχύει για το νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας  – Τις τρέχουσες δράσεις του ανέλυσε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, το πρόγραμμα για έκτακτη παροχή 400ων ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους δε είχε μεγάλη ανταπόκριση, και μόνο 1.000 από τους 19.500 δικαιούχους κατέθεσαν το i-ban τους.

Έτσι, δίνεται παράταση έως τις 24 Μαϊού, τελευταία μέρα κατά την οποία μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι να καταθέσουν στην ειδική πλατφόρμα τα στοιχεία τους.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που σχεδιάζουν στον .
«Αύριο συζητάμε στο ΔΣ μια πρόταση για να βελτιώσουμε ένα που δεν έτρεξε καλά και αφορά επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε, να το διευρύνουμε και να έχει πιο ισχυρά κίνητρα. Η ουσία είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι να εργαστούν με επιπλέον αποδοχές. Κάνουμε επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι πλέον στο πρόγραμμα θα μπορούν να μετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εργαζομένων, η επιδότηση και οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερες, ενώ αναμένεται να απλουστευτεί και η διαδικασία πρόσληψης. Το αφορά πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας για επανέταξη στην αγορά εργασίας και δεν έχει ηλικιακά όρια.

και κατασκηνωτικά προγράμματα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στα προγράμματα που αφορούν τόσο τον κοινωνικό τουρισμό όσο και τα κατασκηνωτικά προγράμματα.

Έτσι, τις επόμενες μέρες θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές.
Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως.
Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τέλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ προανήγγειλε την κατάρτιση ενός πιο διευρυμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, αρχής γενομένης από το επόμενο τουριστικό έτος, στο οποίο, για πρώτη φορά όπως είπε, θα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Προθεσμίες, δικαιολογητικά, δικαιούχοι

Τηλεκπαίδευση στις σχολές του ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για την ενίσχυση των 400 ευρώ

ΟΑΕΔ -Δελτία ανεργίας: Ξεκινάει η ηλεκτρονική ανανέωση

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: