:  Ο επικεφαλής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης μίλησε για τα προγράμματα υποστήριξης ανέργων που «τρέχουν» αυτή την περίοδο.

Ποιους αφορούν τα προγράμματα

«Είναι σε εξέλιξη δύο , 5.000 και 5.000 θέσεων, με επιχορήγηση πρόσληψης ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, που αφορούν όλη την Ελλάδα, εκτός από την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου», τόνισε ο επικεφαλής του οργανισμού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε «για την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου θα «βγει» πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, που θα αφορά 10.000 , για νέους 18-27 ετών, με τον να καλύπτει όλο το κόστος – και τον μισθό και τις εισφορές – προκειμένου να αποκτήσουν οι νέοι μας εργασιακή εμπειρία».

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στην ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης που δίνει ο ΟΑΕΔ, αναφέροντας ότι «μαθητεία στον μπορούν να κάνουν χιλιάδες νέοι, σε 50 Σχολές Μαθητείας και 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Οι νέοι ηλικίας από 15 ετών και πάνω, μπορούν να συνδυάσουν πρωινή δουλειά και απογευματινή κατάρτιση. Στις σχολές μαθητείας, που είναι διετείς, οι νέοι μαθητεύουν και αμείβονται κανονικά, ενώ έχουν πλήρη ασφάλιση. Αυτός ο συνδυασμός, εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης, τους δίνει μετά από δύο χρόνια την εμπειρία που ζητά η αγορά εργασίας».

Οι διορίες για τις αιτήσεις λήγουν στα μέσα Σεπτεμβρίου για τις Σχολές Μαθητείας και στις 22 Σεπτεμβρίου για τα του ΟΑΕΔ.