Νέο πακέτο στήριξης: Αναδρομικά, μείωση φόρων,ΕΝΦΙΑ – Όλα τα ΝΕΑ

Νέο πακέτο στήριξης: Αναδρομικά, μείωση φόρων,ΕΝΦΙΑ – Όλα τα ΝΕΑ

Άμεση καταβολή τα στους συνταξιούχους, μειώσεις φόρων και ,  παροχή ρευστότητας στην αγορά και μέτρα ενίσχυσης όσων πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία: Nέο πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αναμένεται στη Θεσσαλονίκη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητστοτάκης θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Θα αφορούν το 2020 και το 2021 με τις τελευταίας πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει:

1. Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, μέτρο που θα δώσει φορολογική ανάσα στους φορολογούμενους με μεσαία εισοδήματα οι οποίοι σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αποκαλύψει το «ψαλίδι» που θα μπει στην το 2021 αλλά και το χρόνο ενεργοποίησης του μέτρου εάν δηλαδή θα ισχύσει από τις αρχές του επόμενου έτους ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 όταν θα έχει περάσει ο εφιάλτης της πανδημίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει γενναία μείωση της εισφοράς.

2. Μείωση των για εργαζόμενους και εργοδότες τουλάχιστον κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

3. Άμεση και σε μία δόση καταβολή των του ΣτΕ ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε περίπου 1.000.0000 συνταξιούχους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

4. Νέα μείωση του η οποία θα ενεργοποιηθεί όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων η οποία εάν δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στο μέτωπο της πανδημίας θα ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού του 2021.

Το πακέτο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμπληρωθεί με ανακοινώσεις για στήριξη της ρευστότητας στην οικονομία.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !