Μητσοτάκης: Προτείνει ρύθμιση 120 δόσεων για όλα τα χρέη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/12/2018 - 11:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τα χρέη των ελληνικών νοικοκυριών και των ελληνικών επιχειρήσεων παρουσίασε την Παρασκευή ο .

Για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία η πρόταση της ΝΔ είναι να υπάρξει μια συνολική ρύθμιση 120 δόσεων με ελάχιστο ποσό των 20 ευρώ το μήνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουμε προτείνει μία ρύθμιση 120 δόσεων. Ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες.

Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο “λευκό μητρώο” που προτείνουμε.

Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά.

Έχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso