Μητσοτάκης: Αποκλείω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων -Τι είπε για 7ήμερη εργασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/06/2019 - 11:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να με πιστέψετε γιατί έχω δώσει μεταρρυθμιστικά δείγματα γραφής στο Δημόσιο. Έκανα την αξιολόγηση, ενίσχυσα τα ΚΕΠ, προώθησα την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την αξιοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αποκλείει κατηγορηματικά την των και ειδικά για το θέμα της ΕΡΤ, είπε ότι δεν θα την κλείσει, όπως φημολογείται, αλλά θα επιχειρήσει μια εξυγίανση για να μην είναι πολιτικό φερέφωνο.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος του φωνάζει «Κυριάκο, φτιάξε το Κράτος», ενώ τόνισε ότι αυτό θα γίνει χωρίς απολύσεις, με συμμάχους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Για την «7ήμερη » που προκάλεσε ντόρο, είπε ότι εκείνος μίλησε για δυνατότητα 7ήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων και ότι υπήρξε μια στοχευμένη προπαγάνδα. Όπως τόνισε, επιθυμεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, εργαζομένων – εργοδοτών με ξεκάθαρο όφελος προς τους εργαζόμενους (μπόνους κτλ) και εργασιακή ευελιξία, όπως π.χ. να μπορούν κάποιοι αμείβονται και να εργάζονται και από το σπίτι, δίνοντας έμφαση στη δύναμη της τεχνολογίας.

Για τις 120 δόσεις, είπε ότι δεν θα τις καταργήσει, αλλά θα τις «ανοίξει» γραφειοκρατικά για να μπορούν να ενταχθούν περισσότεροι.

Προανήγγειλε τη συμμετοχή του σε ντιμπέητ, όχι μόνο με τον Τσίπρα αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ ξεκαθάρισε: «Δεν θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα ψηφοδέλτιά μας».

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso