Μικρή άνοδος της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου

Η τουρκική λίρα σημείωσε μικρή άνοδο σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές βελτίωσης στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι αναμένει να πραγματοποιηθούν συνομιλίες αυτή την εβδομάδα για την τύχη του Αμερικανού πάστορα που δικάζεται στην Τουρκία.

Τον Αύγουστο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε πρόσθετους δασμούς στις τουρκικές εισαγωγές με αφορμή τη δίκη του πάστορα Άντριου Μπράνσον με κατηγορίες περί τρομοκρατίας. Η Τουρκία ανταπάντησε αυξάνοντας τους δασμούς σε κάποιες αμερικανικές εισαγωγές.

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πομπέο δήλωσε χθες ότι αναμένει να υπάρξουν συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα, κατά τις οποίες θα συζητηθεί η τύχη του Μπράνσον.

Στις 12:21 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 6,1424 λίρες ανά δολάριο, συγκριτικά με το επίπεδο των 6,1600 λιρών στο οποίο έκλεισε χθες.

ip[
Exit mobile version