Μείωση ενοικίου: Παράταση για τις δηλώσεις Ιουλίου και Αυγούστου – Οι νέες προθεσμίες

Παράταση στις προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται ενιαία έως τις 31 Αυγούστου 2020 η καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τη μεταβολή ενοικίου (δηλώσεις Covid), για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Είχε προηγηθεί επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, στην οποία τονιζόταν ότι η προηγούμενη προθεσμία ήταν ασφυκτική και για την ΑΑΔΕ, καθώς και γαι τους φορολογούμενους και φοροτεχνικούς. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητούσε από τον κ. Πιτσιλή:

Α. Να παραταθεί η προθεσμία για τη δήλωση COVID μηνός Ιουλίου, που λήγει σήμερα, την ίδια ημέρα που άνοιξε η σχετική εφαρμογή, μέχρι τουλάχιστον την 31η Ιουλίου!

Β. Να συνεχιστεί η δυνατότητα της υποβολής δήλωσης COVID και για το πρώτο τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου, ανεξάρτητα από το χρόνο πίστωσης του συμψηφιζόμενου ποσού, γιατί θα ήταν άδικο οι εκμισθωτές αυτοί που έχασαν το 40% των μισθωμάτων τους, να χάσουν ΚΑΙ τη φορολογική ελάφρυνση, από λόγους συχνά ανώτερους της θέλησής τους.

ip[
Exit mobile version