Με νόμο πάει στα 3 λεπτά η σακούλα στα σούπερ μάρκετ

Τέλος τριών λεπτών του ευρώ προβλέπεται για κάθε όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την «Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο εκτός των άλλων ρυθμίσεων, προβλέπονται τα ακόλουθα σε ό,τι αφορά στο περιβαλλοντολογικό τέλος για τις πλαστικές σακούλες (τροποποιήθηκε η διαδικασία βεβαίωσης του τέλους):

Το ανωτέρω περιβαλλοντικό τέλος αποτελεί δημόσιο έσοδο, εισπράττεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και αποδίδεται υπέρ στον Ε.Ο.ΑΝ..

β. Με κ.υ.α., καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι που διατίθενται δωρεάν, ο τρόπος και η διαδικασία καταβολής, είσπραξης και απόδοσης του ανωτέρω περιβαλλοντικού τέλους, οι χρηματοδοτούμενες από αυτό δράσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, καθώς και ο τρόπος διάθεσης των εσόδων από τα περιβαλλοντικά τέλη, οι έλεγχοι και οι επιβαλλόμενες κυρώσεις για την παράβαση των μέτρων, κ.λπ..

ip[
Exit mobile version