Λήγει η προθεσμία για τα πόθεν έσχες

Λήγει στις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες σύμφωνα με τον ν. 4425/2016.

Στο μεταξύ το δρόμο που χάραξαν δικαστές και εισαγγελείς ακολουθεί και η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητώντας με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τα μέλη της αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας για τις πέντε δικαστικές Ενώσεις.

Παράλληλα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στιγμή μάλιστα, που για τα συγκεκριμένα πρόσωπα τηρείται στο ΕΣΡ μητρώο διαφάνειας.

Παππάς: Τι έχουν να κρύψουν οι καναλάρχες;

Για «ενέργεια – πρόκληση των καναλαρχών» απέναντι στον λαό κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην προσφυγή τους στο ΣτΕ για την αναστολή της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες των ιδίων και μετοχικών και διευθυντικών στελεχών των καναλιών.

Παρατηρεί ότι ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής και διερωτάται τι θέλουν να κρύψουν και «γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η προσφυγή των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ είναι πρόκληση «ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης» και «μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς».

«Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες – καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους», συμπληρώνει.

ip[
Exit mobile version