Ξεκινά η επιδότηση μετακινήσεων κατοίκων στα νησιά – Αιτήσεις στο Taxisnet

H απόφαση με την οποία τίθεται σε πλήρη ισχύ το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση των μεταφορών και των μετακινήσεων από και προς τα νησιά, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου για όλα τα νησιά (πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας), αναμένεται να ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου 2019.

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από πρόσωπο που υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του συστήματος TAXISnet.
Σε περίπτωση που οι σύζυγοι η τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, η αίτηση υποβάλλεται από καθέναν/καθεμία χωριστά και για τυχόν εξαρτώμενα μέλη. Η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού ΙΒΑΝ του αιτούντος είναι απαραίτητη.
Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών ενημερώνεται αυτόματα για την υποβολή της και του χορηγείται μοναδικός αριθμός παρακολούθησής της (Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη – MAN).
Ταυτόχρονα πληροφορείται το χρηματικό ποσό (ωφελούμενη επιχείρηση) ή το μέγιστο αριθμό των εισιτηρίων που αντιστοιχούν στην ωφελούμενη μονάδα.

ip[
Exit mobile version