Ξεκινά η επιδότηση μετακινήσεων κατοίκων στα νησιά – Αιτήσεις στο Taxisnet

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/07/2018 - 09:15 | Author: Newsroom Ipaidia

H απόφαση με την οποία τίθεται σε πλήρη ισχύ το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση των μεταφορών και των μετακινήσεων από και προς τα νησιά, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Η νέα ρύθμιση «εξισώνει» τις θαλάσσιες μεταφορές με τις χερσαίες και μειώνει το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν νησιώτες, επαγγελματίες με εμπόρευμα και απασχολούμενοι των αντίστοιχων δήμων.Κατοίκους ποιων νησιών αφορά:
Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά κατοίκους, μόνιμους εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε:
Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Αντίψαρα, Κω, Πάτμο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάσο, Λέρο, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Καστελόριζο καθώς και στα νησιά Αγαθονήσι, Αλιμία, Αρκιούς, Αρμάθια, Χάλκη, Φαρμακονήσι, Γυαλί, Κίναρο, Λέβιθα, Λειψούς, Μάραθο, Νίμο, Ψέριμο, Σαρία, Στρογγυλή, Σύρνα, Τέλενδο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Άγιο Μηνά, Θύμαινα, Σαμοθράκη, Κάρπαθο, Ερρικούσα, Μαθράκι, Οθωνούς, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Ανάφη

Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου για όλα τα νησιά (πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας), αναμένεται να ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου 2019.

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από πρόσωπο που υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του συστήματος TAXISnet.
Σε περίπτωση που οι σύζυγοι η τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, η αίτηση υποβάλλεται από καθέναν/καθεμία χωριστά και για τυχόν εξαρτώμενα μέλη. Η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού ΙΒΑΝ του αιτούντος είναι απαραίτητη.
Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών ενημερώνεται αυτόματα για την υποβολή της και του χορηγείται μοναδικός αριθμός παρακολούθησής της (Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη – MAN).
Ταυτόχρονα πληροφορείται το χρηματικό ποσό (ωφελούμενη επιχείρηση) ή το μέγιστο αριθμό των εισιτηρίων που αντιστοιχούν στην ωφελούμενη μονάδα.

Loading...


  • europalso   ideascentral