Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφορικά με το και τη μη λήψη μέτρων:

 

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ … ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Η κοινή ανακοίνωση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, όπου επισημοποιείται η πλήρης απουσία ακόμα και του παραμικρού μέτρου ενάντια στην πανδημία, αποτελεί πρόσκληση!
Συγκεκριμένα:

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Καταργείται ακόμα και η περιβόητη… η αυτοδιάγνωση/self-test (που και αυτή παρουσίαζε τεράστια προβλήματα και δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση λύση), αφού, για να μεταφερθεί το κόστος στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, γίνεται προαιρετική.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για τις στενές επαφές κρούσματος!

Οι πιστώσεις για την πρόσληψη καθαριστών/καθαριστριών είναι ίδιες με πέρσι, την ώρα που προχωρά η επέκταση της λειτουργίας ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, μέχρι τις 17:30, άρα προκύπτουν επιπλέον ανάγκες καθαριότητας. Ήδη, στο Δήμο του Πειραιά σχεδιάζεται η μεταφορά του 2ου καθαριστή/καθαρίστριας σε άλλο σχολείο, δηλαδή ολόκληρα σχολεία θα μείνουν με έναν/μία καθαριστή/καθαρίστρια και … ό,τι προλάβει!

Καταργείται η υποχρέωση της μάσκας.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε, εκθέτει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε έναν ακόμα γύρο … νόσησης από τον Covid-19, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!
Ο COVID-19 υποβαθμίζεται σε απλή γρίπη, με την σύσταση να μένει ο μαθητής/μαθήτρια 5 μέρες στο σπίτι, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
Για τους εκπαιδευτικούς, παραμένει η υποχρέωση επιστροφής στις 5 ημέρες, ακόμα και αν το test εξακολουθεί να βγαίνει … θετικό! Οι εκπαιδευτικοί χρεώνονται υποχρεωτικά 2 μέρες αναρρωτικής άδειας, που για τους συναδέλφους αναπληρωτές συνεπάγεται κόστος, αφού για κάθε ημέρα αναρρωτικής άδειας, μειώνεται το σχετικό επίδομα, που λαμβάνουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Η κυβέρνηση κωφεύει εδώ και τρία χρόνια στα αυτονόητα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει, από κοινού με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων:

15 μαθητές στην τάξη
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.
Αύξηση του αριθμού των καθαριστών/καθαριστριών. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε κάθε σχολείο. Παροχή όλου του απαραίτητου υλικού και των Μέσων Ατομικής Προστασίας.
Επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολείο.
Μέριμνα για εκπαιδευτικούς και μαθητές με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολείο με διευρυμένα καθήκοντα, στο κομμάτι της υγείας, της αντιμετώπισης έκτακτων προβλημάτων, στην ενημέρωση γύρω από ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας συνδεδεμένης με τις σχολικές μονάδες στα πλαίσια της ΠΦΥ.
Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.
Με οδηγό τις δικές μας ανάγκες στη μόρφωση, τη δουλεία και τη ζωή, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και τη διεκδίκηση. Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των παιδιών.