Κορονοϊός: Πρόγραμμα μαζικών rapid test – Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Πώς μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις στην πλατφόρμα testing.gov.gr για τα μαζικά .  Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους ειδικούς να βελτιώσουν την εικόνα που έχουν για τη διασπορά του ιού.

Η μέχρι τώρα στρατηγική ελέγχων από το δημόσιο τομέα περιλαμβάνει:

Με τα τυχαία τεστ οι ειδικοί επιθυμούν να επιτύχουν την προστασία των πολιτών μέσω:

Για την υλοποίηση θα δημιουργηθεί μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, testing.gov.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη το βράδυ της Δευτέρας, στις 21 Δεκεμβρίου. Η πρώτη ομάδα 12.000 πολιτών θα ειδοποιηθεί το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, ενώ τα πρώτα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, στις 28/12. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία 386 σημείων ελέγχου, εκ των οποίων:

Όπως ξεκαθάρισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης η βοήθεια και η συμμετοχή των πολιτών είναι καθοριστική προκειμένου το νέο εγχείρημα να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή των πολιτών είναι καθοριστικής σημασίας

Για τους ίδιους τους πολίτες και την προστασία τους

Για τους ευπαθείς αγαπημένους τους

Για το σύνολο της χώρας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα αποφυγής ενός τρίτου σκληρού κύματος της πανδημίας στη χώρα.
Ποιους αφορά

Κάθε πολίτη στη επικράτεια που ήθελε να εξεταστεί

Αν έχετε εκδηλώσει σύμπτωμα παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τον θεράποντα ιατρό

Ωστόσο, η αίτηση δεν εξασφαλίζει άμεσο έλεγχο, καθώς η επιλογή είναι προϊόν τυχαιοποίησης

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Η φόρμα στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, ωστόσο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει:

Αφού θα συμπληρωθούν τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, τότε θα του αποσταλέι SMS με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν στη φόρμα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταχώρησης της αίτησης.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα επιβεβαίωσης. Σημειώνεται ότι το πρώτο SMS επαλήθευσης δεν είναι αποδεικτικό της καταχώρησης. «Εάν επιλεγείτε θα σας αποσταλεί νέο SMS λίγες ημέρες αργότερα, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης»

ip[
Exit mobile version