Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Κλείνουν τα σύνορα σε πολίτες εκτός ΕΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, στην παρουσίαση των Γενικών Σχεδίων με την κωδική ονομασία Εγκέλαδος για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών, το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Ηράκλειτος για την Αντιμετώπιση Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης στο πλαίσιο εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή οδηγία SEVESO III και το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Τάλως για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

– Νέα μέτρα: Την απαγόρευση εισόδου στην χώρα πολιτών από χώρες εκτός ΕΕ στην Ελλάδα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινή συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και περιορισμούς στα ΚΥΤ των προσφύγων και μεταναστών, τονίζοντας ότι η έξοδος του από αυτά θα γίνεται από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ για τις απαραίτητες προμήθειες με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνοδεία ανδρών της Αστυνομίας και μόνο ένας από κάθε οικογένεια. Ο υφυπουργός προανήγγειλε, επίσης, ότι θα υπάρχουν περιφράξεις γύρω από τα ΚΥΤ, εκεί που έχουν ζητηθεί από τους οικείους δήμους.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό.

ip[
Exit mobile version