: Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγως, τάχθηκε υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Λόγω των νυχτερινών κέντρων η αύξηση κρουσμάτων

Ο κ. Γώγος δήλωσε «Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι . Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει».

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.

Μιλώντας για την «έκρηξη» των κρουσμάτων ο κ. Γώγος σημείωσε ότι ο πολλαπλασιασμός τους είχε ξεκινήσει να καταγράφεται τις τελευταίες 3-4 μέρες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει βάση αφού σχετίζεται κυρίως με τον συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά της στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

«Είμαστε σε φάση έξαρσης της νόσου. Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του» πρόσθεσε ο καθηγητής Παθολογίας.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα του να ο πληθυσμός αφού παράλληλα με τον συγχρωτισμό, δεν υπάρχει η προστασία η οποία παρέχεται τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.