: Διαβάστε στο iPaidia.gr τι σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας για την παράταση του σχολικού έτους και για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Ελπίδα Οικονομίδη – iPaidia.gr

Οι αλλαγές στον χάρτη της πανδημίας, , μακραίνουν τη λίστα με τα κλειστά σχολεία από σήμερα, οδηγώντας το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τα σενάρια για παράταση του σχολικού έτους, ενώ άγνωστο ακόμα παραμένει αν θα λάβει απόφαση να διεξαχθούν .

Μέχρι και τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου θα ισχύσουν τα νέα μέτρα, παρατείνοντας ακόμα περισσότερο την αναστολή σε όσα σχολεία ήταν ήδη κλειστά και προσθέτοντας νέες σχολικές μονάδες στη . Ειδικά στην περίπτωση των , όπως αποκαλύπτει το iPaidia.gr, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, σχεδόν το 40%, λειτουργεί αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2020. Χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή της Αττικής, στην οποία φοιτεί το 35% του μαθητικού πληθυσμού. Οι σε αυτή την περίπτωση διδάσκονται μόνο εξ’ αποστάσεως για περίπου τέσσερις μήνες, με το Υπουργείο Παιδείας να έχει προχωρήσει ήδη σε στην της τάξης του 30%.

Προκρίνεται το σενάριο για παράταση έτους

Με την πορεία της να έχει ανατρέψει οποιονδήποτε προγραμματισμό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr, το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει να δώσει μια μικρή , χωρίς όμως ακόμα να σκέφτεται οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική κάλυψης χαμένων διδακτικών ωρών δια ζώσης.

Με κάθε επιφύλαξη όπως σημειώνουν αποκλειστικά στο iPaidia.gr πηγές του Υπουργείου Παιδείας , καθώς το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα, δεν προβλέπεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής,  η ενεργοποίηση κι άλλων δικλείδων όπως η διενέργεια δια ζώσης μαθημάτων εντός των διακοπών του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι για τα και τα Λύκεια, η σχολική χρονιά παρατάθηκε έως τις 12 Ιουνίου, με τις να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με τις ενδοσχολικές εξετάσεις

Στην πρόσφατη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας , η εκπαιδευτική ομοσπονδία έθεσε το θέμα μη διεξαγωγής των , όπως ακριβώς έγινε και την περσινή χρονιά.
Η πολιτική ηγεσία δεν έδωσε απάντηση, καθώς ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει πριν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να γνωρίζει το τον διαθέσιμο χρόνο κατά τον οποίο τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε και η υφυπουργός Παιδείας κ. σε δηλώσεις, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις,ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να διενεργηθούν οι “στην ώρα τους”.

Πέρσι, το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιηθούν οι και απολυτήριες εξετάσεις, με τον βαθμό προαγωγής και απόλυσης να προκύπτει από τις βαθμολογίες των μαθητών.

Σημειώνεται ότι φέτος μια τέτοια απόφαση θα ανέστελλε και την πρώτη εφαρμογή της στην , αίτημα το οποίο έχει θέσει και η , ζητώντας, βέβαια, όχι μόνο την αναστολή της εφαρμογής της για φέτος αλλά την κατάργησή της.