ΚΕΔΕ Πατούλης για την απόφαση Καμίνη για 50% μείωση στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων του εμπορικού τριγώνου

ipaidia thumbnail

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα όταν το κεντρικό Κράτος αυξάνει διαρκώς τη φορολογία.  Πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ να γίνει πράξη η έννοια της αποκέντρωσης για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη»

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να προχωρήσει στη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις του εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας, αποδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και τους στηρίζει ενεργά.

Πλέον γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης να γίνει πράξη η έννοια της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου οι Δήμοι να έχουν τη δυνατότητα, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, υπέρ των πολιτών.

Η Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να διεκδικεί μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους με αιχμή την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης, για να επιστρέψει ξανά η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

ip[
Exit mobile version