Καρέλλας: Τα σχέδια περιλαμβάνουν την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11%

ΚΕΑ: Μεγάλες αλλαγές - Περισσότεροι δικαιούχοι και μεγαλύτερα ποσά

Με την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Καρέλλα, ολοκληρώθηκε η διήμερη συνάντηση ανάμεσα σε διοικητικούς εκπροσώπους 23 κρατών-μελών της ΕΕ που εφαρμόζουν προγράμματα ελάχιστου εισοδήματος αντίστοιχα με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ().

Ο κ. Καρέλλας σχολίασε τα συμπεράσματα από τη συνάντηση, στα οποία υπήρχε και η καταγραφή των καινοτομιών του ως καλή πρακτική προς υιοθέτηση. Όπως αναφέρθηκε, «μία από αυτές είναι η άμεση διασταύρωση επτά διαφορετικών δημόσιων βάσεων δεδομένων, το οποίο αποτελεί και πρόγραμμα επιβεβαίωσης των κάθε φορά στοιχείων του δικαιούχου του . Μία δεύτερη, η χρήση προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας για το 50% του χρηματικού επιδόματος, ώστε να διοχετεύεται στα θεσμοθετημένα κανάλια της αγοράς, μειώνοντας τη φοροδιαφυγή και τονώνοντας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι τα σχέδια για την επόμενη μέρα του περιλαμβάνουν την αύξηση κατά 11% του επιδόματος και την αύξηση στο 20% των ανέργων του ΚΕΑ που θα προωθούνται με σχεδόν αυτόματο τρόπο σε όλα τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

ip[
Exit mobile version