Ηλικιωμένοι οδηγοί: Με βεβαίωση θα οδηγούν στους δρόμους μέχρι να βγει το νέο δίπλωμα

Κορονοϊός - νέα μέτρα: Μέχρι πόσοι μπορούν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητα και ταξί

Δικαίωμα εντός ελληνικής Επικράτειας θα παρέχεται στους ηλικιωμένους υποψήφιους οδηγούς που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις διενέργειας δοκιμασιών και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους το νέο έντυπο οδήγησης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, η βεβαίωση/εις που θα πάρει ο οδηγός θα πρέπει να παραδοθεί υποχρεωτικά στην υπηρεσία Μεταφορών κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτηση για ανανέωση της άδειας οδήγησης στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών οποιαδήποτε ημερομηνία επιθυμούν μετά την έναρξη του διμήνου το οποίο προηγείται της ημερομηνίας λήξης της προηγούμενης άδειας.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι είναι αυτονόητο ότι στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι εκμεταλλεύονται την προαναφερθείσα δυνατότητα για έγκαιρη υποβολή της αίτησης παρέχεται ουσιαστικά το δικαίωμα να οδηγούν οχήματα αντίστοιχης κατηγορίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί έως την ημερομηνίας παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

ip[
Exit mobile version