Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Αιτήσεις για επιδότηση ύψους 800 – 1000 ευρώ

Νέα «Εξοικονομώ» - Ποιούς αφορούν - Προϋποθέσεις

στους :  Αντίστροφη μέτρηση για τα νοικοκυριά. Αναμένεται η επίσημη έναρξη του προγράμματος και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αιτήσεις.

Η διαδικασία το πρόγραμμα για αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων θερμοσίφωνων και την αγορά και τοποθέτηση ηλιακών θα ακολουθεί το μοτίβο του «Εξοικονομώ» και του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» όπως είχε δηλώσει προ ημερών ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι, αν και το πιθανότερο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι πως οι επιδοτήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Ακολουθώντας την μεγάλη συμμετοχή του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», εκτιμάται ότι η ανακοίνωση ενός νέου αντίστοιχου προγράμματος θα έχει μεγάλη ανταπόκρισης, δεδομένου ότι η χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος μιας κατοικίας, αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1700 χιλιόγραμμα το έτος.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να επιτευχθούν τόσο οι οικονομικοί στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας, όσο και οι «πράσινοι» στόχοι για το περιβάλλον.

ip[
Exit mobile version