Eurogroup: Τόνωση ρευστότητας – Διατήρηση απασχόλησης

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγράφονται εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού έκανε η κυβέρνηση, με όφελος αρχικά για τις επιχειρήσεις στους τρεις νομούς στους οποίους έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα από το κράτος, με δυνατότητα να περιληφθούν κι άλλοι νομοί αν κριθεί αναγκαίο. Τα επόμενα βήματα και κατ’ επέκταση οι όποιες επιπλέον αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες, εν αναμονή και των όσων θα συζητηθούν και ενδεχομένως αποφασιστούν στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής η Γερμανία ανακοίνωσε:

Παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα ζητά η Αθήνα

Οι παρεμβάσεις που επιδιώκει η Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μεταναστευτικού και των επιπτώσεων του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις οικονομίες των κρατών-μελών παραπέμποντας ουσιαστικά στις αποφάσεις του Eurogroup της 16ης Μαρτίου. Όσον αφορά στο θέμα των πλεονασμάτων υπενθύμισε ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο επιτρέπει ευελιξία, σημειώνοντας ότι θα στηρίξει ορισμένα από τα θέματα που έθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ώρα της ΤΗΣ ΕΚΤ

Με τις αγορές να βυθίζονται όλο και περισσότερο, τα βλέμματα στρέφονται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και φυσικά στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις της προέδρου της Κριστίν Λαγκάρντ. Αρκετά είναι τα ερωτήματα στα οποία θα χρειαστεί να δώσει απαντήσεις.

Έως σήμερα, η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει ότι η ΕΚΤ είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να λάβει στοχευμένα μέτρα, εάν κριθεί απαραίτητο.

ip[
Exit mobile version