ESM: Γιατί δεν πρέπει η Ελλάδα να εφησυχάζει

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτήν πριν οκτώ χρόνια», εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Καλίν Άνεβ Γιάνσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο της Βουλγαρίας Investor.

«Όταν η Ελλάδα εισήλθε στην κρίση, υπήρχαν πολλά ζητήματα. Η δημόσια διοίκηση ήταν αδύναμη, η οικονομία σε κακή κατάσταση, υπήρχε μεγάλο δημοσιονομικό και εμπορικό έλλειμμα», εξήγησε ο Γιάνσε.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα τα πήγε τόσο καλά είναι ισχυρό δείγμα της ανθεκτικότητας των Ελλήνων», υπογράμμισε ο ίδιος, όμως προειδοποίησε ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει τώρα να επαναπαυθούν. «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τώρα που έχει σταματήσει η βοήθεια από τα προγράμματα στήριξης», εξήγησε ο Γιάνσε

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα είναι να επαναπαυθεί, καθώς «αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή των μεταρρυθμίσεων».

«Αν και είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει έναν τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων, μένουν ακόμη πολλά να κάνει, όπως το να ενισχύσει τη δημόσια διοίκηση, το δικαστικό σύστημα και να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις», επεσήμανε ο Γιάνσε.

«Μόνο αν η Ελλάδα συνεχίσει να είναι αποφασιστική στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μπορεί να πείσει τις αγορές ότι κάνει καλή δουλειά. Μέχρι τώρα το έχει κάνει αυτό, οπότε είμαι αισιόδοξος», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ESM.

ip[
Exit mobile version