Ποιά είναι τα σχέδια για  μειωμένο – Σε τρεις κλάδους φαίνεται έρχονται .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η επέκταση μέχρι το τέλος του 2022 του μειωμένου για τρεις κλάδους: εστίαση, τουρισμό, μεταφορές.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 αλλά στην κυβέρνηση κρίθηκε ότι είναι απαραίτητο ο μειωμένος ΦΠΑ 13% να παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να στηριχτούν οι τρεις αυτοί κλάδοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του οικονομικού επιτελείου δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο μειωμένος ΦΠΑ να παραταθεί μέχρι και το τέλος του 2023 αλλά αυτή είναι μια απόφαση που θα εξεταστεί αργότερα βάσει των δημοσιονομικών δεδομένων που θα έχουν διαμορφωθεί.

Σημειώνεται ότι έκπτωση στους συντελεστές ισχύει στις ακόλουθες κατηγορίες:

Εστίαση. Στον καφέ, τα ροφήματα (τσάι, σοκολάτα κ.λπ.) και τα μη αλκοολούχα ποτά που σερβίρονται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
Τουριστικό πακέτο. Στο τιμολόγιο διαμονής µε πρωινό ή με ημιδιατροφή επιβάλλεται 13%. Για τη διαμονή µε πλήρη διατροφή μόνο το 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Το υπόλοιπο 95% επιβαρύνεται με 13%. Για τη διαμονή µε το σύστημα all-inclusive στο 90% της ενιαίας τιμής επιβάλλεται ΦΠΑ με μειωμένο συντελεστή (13%).

Μεταφορές. Στα εισιτήρια των δρομολογίων με τρένο, μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και στις μεταφορές με συνδυασμό οδικών, εναέριων και θαλάσσιων μέσων.
Πολιτισμός. Στα εισιτήρια του κινηματογράφου επιβαρύνονται με μειωμένο συντελεστή.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ