Έρχονται 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα;

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 10 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 4 θανάτους πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Φαίνεται λοιπόν ότι μπήκαμε επισήμως στη σεζόν της γρίπης», τονίζει.

Όπως είπε ο κ . Καπραβέλος, στην Ελλάδα τα

Και πρόσθεσε: «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων», απάντησε ο κ. Καπραβέλος στο αν υπάρχει περίπτωση να φθάσει η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα.

Σχετικά με την έξαρση των ιώσεων, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι υπάρχει ένα «κενό» ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.

Και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων. Καταλήγοντας, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» τόνισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν».

ip[
Exit mobile version