Όπως είπε ο κ . Καπραβέλος, στην Ελλάδα τα

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA, για τις ιώσεις και τα κρούσματα κορονοϊού ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία. «Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Και πρόσθεσε: «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων», απάντησε ο κ. Καπραβέλος στο αν υπάρχει περίπτωση να φθάσει η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα.

Σχετικά με την έξαρση των ιώσεων, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι υπάρχει ένα «κενό» ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.

Και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων. Καταλήγοντας, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» τόνισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν».