Έρχεται ο αυτόματος συμψηφισμός για οφειλές προς την εφορία. Ποιους αφορά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/10/2016 - 08:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Μπορεί το σύνηθες των τελευταίων ετών να είναι οι φορολογούμενοι που να αδυνατούν να ανταποκριθούν στο «βαρύ φορτίο» των υποχρεώσεών τους, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που πλήρωσαν στην εφορία περισσότερα από όσα έπρεπε κανονικά.

Και μάλιστα δεν είναι λίγοι: ανέρχονται σύμφωνα με εκτιμήσεις σε 150.000 άτομα περίπου.

Οι συγκεκριμένοι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους. Θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν άλλες βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα ενεργοποιήσει τις επόμενες μέρες τη διαδικασία αυτόματου συμψηφισμού των ποσών που αφορούν σε υπερείσπραξη με αυτές τις οφειλές.

Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις, που αφορούν σε 141.161 ΑΦΜ και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατ. ευρώ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και η διαδικασία που αφορά στον αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής φόρου με οφειλές προς την εφορία.

Ήδη πολλοί φορολογούμενοι- από τους 1,012 εκατ. που δικαιούνται επιστροφής μόνο από τον φετινό φόρο εισοδήματος- προσήλθαν στις εφορίες για να κάνουν τον συμψηφισμό με οφειλές κυρίως για τον ΕΝΦΙΑ.

Η διαδικασία του αυτόματου συμψηφισμού θα γίνει μέσα από τη νέα εφαρμογή του Taxisnet η οποία θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες.

enikonomia • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso