Επιστροφή φόρου – Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε πώς θα την εισπράξετε άμεσα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς και το υπουργείο Οικονομικών στέλνουν το μήνυμα «σπεύσατε ταχέως» να υποβάλετε , προκειμένου οι δικαιούχοι να εισπράξουν άμεσα επιστροφές φόρων, οικονομικές ενισχύσεις και κοινωνικά επιδόματα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 82.000 δηλώσεις Ε1, εκ των οποίων οι 13.500 ήταν πιστωτικές (1 στις 6) με μέση επιστροφή 330 ευρώ, 52.000 βγήκαν μηδενικές (60%) και 19.155 ήταν χρεωστικές (1 στις 4) με μέση οφειλή 432 ευρώ.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Τα στοιχεία

Αναλογικά και με τα περσινά δεδομένα, υπολογίζεται ότι φέτος 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα δουν άμεσα επιστροφή φόρου εισοδήματος 400 εκατ. ευρώ, τον οποίον είχαν προπληρώσει από το 2019. Μαζί με ΦΠΑ ή άλλους φόρους, προβλέπεται να δοθούν αθροιστικά εφέτος επιστροφές 5 δισ. ευρώ.

Πιστωτικά εκκαθαριστικά λαμβάνουν οι μισθωτοί που τους γίνεται παρακράτηση φόρου για εισοδήματα πάνω από 800 ευρώ το μήνα, αλλά κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που προκαταβάλουν 20% των εσόδων τους, ή και 100% του φόρου που πλήρωσαν για τα εισοδήματα του προηγούμενου χρόνου.

Έως το α’ τρίμηνο φέτος είχε αποδοθεί ήδη σε δικαιούχους επιστροφών φόρου 1 δισ. ευρώ. Συνεπώς πρέπει άμεσα, από Μάιο έως και Ιούλιο ή Αύγουστο το αργότερο (εντός 90 ημερών όπως δεσμεύεται η ΑΑΔΕ) να αποδοθούν τουλάχιστον 2 ή έως και 3 δισ. από τα 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται.

Για την ακόμα ταχύτερη επιστροφή των φόρων, σε περιπτώσεις που ζητηθούν δικαιολογητικά, η ΑΑΔΕ τα δέχεται πλέον και μέσω e-mail, ώστε να μην καθυστερούν οι δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματά τους.

Ο φορολογούμενος σαρώνει ή φωτογραφίζει τα σχετικά έγγραφα, συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση και τα αποστέλλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της αρμόδιας ΔΟΥ.

ip[
Exit mobile version