: Ολιγοήμερη παράταση αναμένεται να δοθεί σε ορισμένες μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αιτήσεις τους και να ενταχθούν στην 5η φάση του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

 

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές της

Σημειώνεται ότι η προθεσμία που έχει ήδη δοθεί προκειμένου οι επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ένταξή τους στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είναι η 15η Ιανουαρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που δεν μπορούν, μέχρι στιγμής, να παρουσιάσουν τα στοιχεία του τζίρου τους και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Σύμφωνα με το Open TV, για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αναμένεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να λάβουν την κρατική επιχορήγηση. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να δει τα στοιχεία που θα καταθέσουν οι λογιστές των επιχειρήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοί, πώς και πότε θα το λάβουν

Επίδομα αδείας: Πότε θα δοθεί στους εργαζόμενους σε αναστολή

Επίδομα Θέρμανσης: Τι πρέπει να ξέρετε για αιτήσεις, πληρωμές, προθεσμίες, δικαιούχους

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή αναμένεται να γίνουν προς το τέλος του Ιανουαρίου και θα έχουν ως σημείο αναφοράς την πτώση του τζίρου για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην πλατφόρμα «» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις 30/6/2021.