Επίδομα Παιδιού 2018: Πότε θα γίνει η πληρωμή της δ’ δόσης

Μέχρι την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 23:59, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα του , προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Δ’ δόσης του 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο,, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο .

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Αναλυτικά:

β) οι δικαιούχοι μπορούν να ακυρώσουν παλαιότερη εγκεκριμένη αίτηση του έτους 2018 και να υποβάλουν νέα διορθώνοντας την οικογενειακή κατάσταση που αφορά στους γονείς – κηδεμόνες (νέος γάμος, διάσταση, διαζύγιο κλπ).

γ) αν υποβλήθηκαν εκ παραδρομής δύο αιτήσεις που αφορούν το ίδιο τέκνο ή τα ίδια τέκνα είναι δυνατόν να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς, από τον μη δικαιούχο, η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα ώστε αυτόματα να καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά στον δικαιούχο χωρίς άλλη ενέργεια του τελευταίου.

δ) η διόρθωση ΙΒΑΝ είναι πάντα ανοικτή.

ε) δικαιούχοι που έδωσαν ηλεκτρονική συναίνεση σε εν διαστάσει συζύγους για εξαρτώμενα τέκνα του άλλου γονέα ή δηλώθηκαν ως εν διαστάσει σύζυγοι, δύνανται να υποβάλλουν αυτοτελώς δική τους αίτηση για τέκνα για τα οποία έχουν με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την ανάθεση της επιμέλειας ή την κύρια ευθύνη διατροφής τους, εφόσον είναι ενήλικα.

 

ip[
Exit mobile version