:  Πληρώθηκε η σε 5.621 δικαιούχους. Δείτε στο πότε θα γίνουν οι πληρωμές για τον μήνα Δεκέμβριο.

: Πληρωμές, δικαιούχοι

Εγκρίθηκε από το η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 3.607.815 ευρώ  για την πληρωμή της σε 5.621 δικαιούχους. Συγκεκριμένα η πληρωμή που για την αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορούσε:

Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά το μήνα Νοέμβριο για την της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 3.385.287 ευρώ, σε 5.161 δικαιούχους.

Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσειςεργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 168.060 ευρώ, σε 358 δικαιούχους.

Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 54.468 ευρώ, σε 102 δικαιούχους.

Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε για τον Δεκέμβριο

Έως τις 12 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι το για τις αναστολές Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωση ο Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι για κάθε μέρα αναστολής ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε, μιλώντας στο Mega, ότι θα πρέπει πρώτο να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και να ακολουθήσει ο απαραίτητος έλεγχος. Επίσης χρειάζεται χρόνος για να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών. «Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» τόνισε ο υπουργός Εργασίας. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις των αναστολών για τις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31 Δεκεμβρίου.