ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις τελευταίας στιγμής για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Μείωση ενοικίου: Ποιά είναι τα «κρυφά» οφέλη για τους ιδιοκτήτες

: Νέα αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον της φετινής χρονιάς . Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε  νέες σε 16 περιοχές της χώρας οι οποίες μάλιστα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο του 2019.

Ιδού ο σχετικός κατάλογος:

Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στην Τήνο (ζώνη ΣΤ) θα έχει μείωση 0,8 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στον δηλαδή θα κερδίσει 80 ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, επειδή θα μειωθεί η φορολογητέα αξία του ακινήτου του, είναι πιθανό να γλιτώσει χρήματα και από τον συμπληρωματικό φόρο ο οποίος επιβάλλεται σε όσους έχουν αθροιστική περιουσία άνω των 250.000 ευρώ.

Είναι άλλη μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία καλείται να λάβει υπόψη της και τη συγκεκριμένη απόφαση αλλά και την τροπολογία για την απαλλαγή των κατοίκων 28 νησιών με πληθυσμό έως 1200 άτομα.

Η τροπολογία ισχύει από κατάθεσης προκειμένου να κερδηθεί χρόνος ωστόσο παραμένει αβέβαιο το αν θα έχουμε τα εκκαθαριστικά στα χέρια μας μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο ή αν θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Το υπουργείο Οικονομικών θα περιμένει να δει την ταχύτητα με την οποία θα προσαρμοστεί η ΑΑΔΕ στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που γίνονται στον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να αποφασίσει αν θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φετινού φόρου ή όχι.

Διαβάστε ακόμη:

 

ip[
Exit mobile version