Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι  « η Κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα χτύπημα του σχολείου».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2332/2-6-21, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας των με τα τμήματα του δημόσιου σχολείου, η Κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα χτύπημα του ολοήμερου σχολείου.

Το ολοήμερο που οραματίστηκε και στηρίχτηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα όμως, σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους, με την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των εκπαιδευτικών.

Ο δρόμος για την απαξίωση του θεσμού ανοίχτηκε με την απαράδεκτη απόφαση να καταργηθεί ο Υπεύθυνος Ολοήμερου και να διαχωριστεί σε πρωινό-υποχρεωτικό και απογευματινό-προαιρετικό από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η σταδιακή υποβάθμιση του ολοήμερου προγράμματος με την έλλειψη υποδομών, την υποστελέχωση, τη συνεχή παιδαγωγική υποβάθμιση, «επιτρέπουν» στην πολιτική ηγεσία να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Η ως άνω ΚΥΑ οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και τη μείωση των θέσεων εργασίας και δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να συρρικνώσει το Δημόσιο Σχολείο και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο εκπαιδευτικός κλάδος δεν πρέπει και δεν θα το επιτρέψει.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι το δημόσιο σχολείο, το σχολείο ΟΛΩΝ των παιδιών, πρέπει να υποστηριχθεί, να στελεχωθεί, να αναβαθμιστεί Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να αποσύρουν την απαράδεκτη ρύθμιση και να σταματήσουν την υπονόμευση του Δημόσιου σχολείου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ