Έφη Αχτσιόγλου: Νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/12/2018 - 11:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Ένα νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας , μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή το σχήμα που υπάρχει προκειμένου να μπορεί κάποιος να ρυθμίσει τις οφειλές του είναι αυτό του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο έχει ειδικά χαρακτηριστικά, όταν κάποιος θέλει να ρυθμίσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο. «Έχει μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που θέτουν οι επαγγελματίες είναι ότι θα πρέπει να είναι ενεργοί – να έχουν, δηλαδή, ανοιχτά βιβλία – για να μπορέσουν να μπουν στον εξωδικαστικό.

«Όλες τις παραμέτρους τις μελετάμε, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα σχήμα το οποίο να είναι πιο εύκολο και πιο ευέλικτο» δήλωσε η υπουργός Εργασίας. «Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί είναι ότι θα βγάλουμε ένα ξεχωριστό σχήμα για τις ασφαλιστικές οφειλές στους πρώτους μήνες του 2019. Θα υπάρξει, λοιπόν, ένα νέο σχήμα προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, σίγουρα διακριτό, κι ένα αντίστοιχο για την εφορία» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, κάνοντας λόγο για δύο πιο ευέλικτους μηχανισμούς. «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα σχήμα με έως και 120 δόσεις. Προφανώς, αν η οφειλή κάποιου είναι πολύ μικρή, θα μπορεί να την ρυθμίζει και σε 30 δόσεις» εξήγησε.

Τι είπε για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

«Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε απερίφραστα, όπως και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αυτήν τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΙ. Ο πρωθυπουργός, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταδίκασαν απερίφραστα αυτήν την επίθεση» δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

«Αυτό που πρέπει να είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους επιθέσεις ούτε τρομοκρατούν τη δημοκρατία ούτε μπορούν να τρομοκρατήσουν τη δημοκρατία, την πολυφωνία και το δημοκρατικό διάλογο. Σε αυτό πρέπει όλοι να είμαστε κάθετοι. Το να χρησιμοποιείται αυτή η βίαιη επίθεση από άλλες πλευρές του πολιτικού τοπίου και να εντάσσεται εντός του πεδίου της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι αυτή η επίθεση και κάθε βίαιη επίθεση καταδικάζεται απερίφραστα. «Οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τέτοιου τύπου βίαιες επιθέσεις και δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις» τόνισε η υπουργός Εργασίας.

«Η πολιτική αντιπαράθεση σε μία δημοκρατική κοινωνία δεν έχει καμία σχέση με τις βίαιες επιθέσεις» επανέλαβε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χρησιμοποιεί μία βίαιη επίθεση, για να την εισάγει εντός της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή τις ελάχιστες φορές που έχει καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό, σχεδόν όλες αφορούσαν περιπτώσεις ανομίας. Δηλαδή, προσπαθεί να σύρει τη συζήτηση σε μία κουβέντα η οποία δεν δικαιολογείται από τα πραγματικά περιστατικά» υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

Loading...


  • europalso

    ideascentral