Το δημοσίευσε εγκύκλιο σχετικά με τις αιτήσεις για εγγραφές και σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Η εγκύκλιος

Από την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10 π.μ. έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών -ΕΠΑΛ και Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ενήλικοι/-κες μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021-2022, υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής για τα , μέσω της εφαρμογής eεγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, κατά τις περιόδους που- βάσει του
χρονοδιαγράμματος- είναι ενεργοποιημένη η εφαρμογή. Για την είσοδο στην εφαρμογή , είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis).

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών ή ενήλικων προστατευόμενων μελών που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του/της κηδεμόνα που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool της
σχολικής μονάδας, ή του κατά τον νόμο υπευθύνου/-ης αντίστοιχα.

Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.6 προσωπικοί τους κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis). Σε αυτή την περίπτωση οι ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες θα πρέπει να έχουν καταχωριστεί ως κηδεμόνες στο ΠΣ της σχολικής μονάδας.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ